Hoe kan in springen en maak ik contact?

Sommige mensen hebben moeite met hun personage op die van anderen af te sturen en in contact komen met de anderen.
 

• Inspringen. Als ze al verder in het verhaal zitten en je wilt toch meedoen, twijfel dan niet. Vraag waar iedereen zijn personages zijn en stuur jouw personage daar op af.

• Durf je dat niet goed? Mail dan de andere spelers, vraag of zij hun personage op die van jou af kunnen sturen en anders kan je altijd nog samen besluiten dat jullie personages al vrienden zijn. Dan is er altijd wel een reden dat de personages elkaar bellen om eens leuk af te spreken of iets in die richting.

• Nog altijd moeite met inspringen, maar wil je toch graag meedoen? Denk er dan aan dat dat laatste nooit gebeurd als jij aan de hij/zij blijft staan! Je moet zelf actie ondernemen.

• Je hoeft je personage niet altijd direct op die van anderen af te sturen. Als de meesten in de discotheek zijn, stuur jouw personage daar dan op af en laat hem/haar de rest wel waar nemen, maar er niet op reageren. Grote kans dat anderen hun personages wel op die van jou af sturen.

• Als een andere personage bezig is met bijvoorbeeld gitaar spelen of zijn/haar hond uitlaat, zie dat dan als een kans jouw personage daar geïnteresseerd in te laten zijn. "Goh, speel je al lang gitaar? En wat een lief hondje heb je toch! Is ie van jou?" Zo kan jij dat natuurlijk ook met jouw personage doen, laat hem of haar iets opzichtigs doen.

• Wonen ze in één gebouw? Laat jouw personage eens zijn of haar muziek net iets te hard hebben, zeker weten dat de buren even aan komen kloppen. Misschien kloppen er zelfs meerdere aan, want je kan natuurlijk ook met 3 personages of meer bij elkaar zijn! Er is namelijk echt geen maximum hoor.

• Wil je er zeker van zijn dat jouw personage niet alleen is? Spreek met anderen af dat jullie personages al vrienden zijn, of waren, elkaar juist haten of lang geleden vrienden waren. Je kan een heel verhaal verzinnen, zo komt er al gelijk wat actie in.

• Geef anderen een kans op jouw personage te reageren. Als jij nooit post, weten hun niet waar jouw personage is en waar hij of zij mee bezig is. Je eerste post hoeft nergens op te slaan. "Lala, ze zat in een parkje voor zich uit te staren." Genoeg kans voor andere personages om een praatje aan te knopen met die van jou! "Hé, ben je nieuw hier? Ik heb je hier nog nooit gezien.."

• Help anderen in te springen als je merkt dat ze er moeite mee hebben, doordat ze namelijk niet of erg weinig reageren.